Asiatisk kycklingsoppa

4 personer

2 citrongräs
4 salladslökar
8 dl vatten
2 dl kycklingfond
2 cm skivad färsk ingefära
0,5 msk fisksås
150 g strimlad vitkål
150 g tunt strimlad morot
300 g strimlad kokt eller grillad kyckling

1. Skär citrongräset på längden och banka sönder den nedre, tjockare delen.
2. Skär av den vita delen på salladslöken och hacka den gröna delen. Mät upp vatten och fond i en rymlig kastrull.
3. Lägg i citrongräs, ingefära, chili och den vita delen av salladslöken. Tillsätt salt och fisksås. Låt koka 10 minuter.
4. Sila buljongen och lägg i resten av salladslöken, vitkål, morot och kyckling. Koka upp och låt sjuda cirka 3 minuter.

Toppa med färsk koriander och chili, smaklig spis!

Bild och recept är lånat från Coop’s receptbank.

Kommentera