Asiatisk lax i ugn med avokadokräm

Riktigt läcker är denna asiatiska lax i ugn med len avokadokräm. Ingefära, soja och wasabi ger en rätt som påminner om sushi.

4 personer

500 g skinn- och benfri laxfilé i bit
Marinad
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
finrivet skal av 1 lime
2 msk färskpressad limejuice
1 msk japansk soja
1 msk finriven ingefära
1/2 msk honung
Avokadokräm
2 avokador
1 msk wasabi (från tub)
1 msk färskpressad limejuice
1 krm salt

Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i en liten ugnssäker form så att den precis får plats. Häll på marinaden och låt stå.
Avokadokräm: Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Gaffelmosa eller mixa med wasabi, limejuice och salt.
Ställ in laxen i ugnen ca 15 minuter, tills den är klar. Ös gärna med marinaden några gånger under tiden.

Servera laxen med avokadokrämen och Gurk- och blomkålssallad. Och råris eller nudlar.

Recept och bild är lånat från ICA’s receptbank.

Kommentera