Bönsallad med tranbär och pistagenötter

god_sallad_detox4 PORTIONER

4 dl kokta röda linser
1 burk (410 g) kokta svarta bönor
1 burk (410 g) kokta stora vita bönor
1⁄2 klyfta vitlök
1 kruka persilja
1⁄2 tsk spiskummin
3 msk olivolja
1 påse (65 g) ruccola
1⁄2 dl torkade tranbär
1⁄2 dl pistagenötter
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn

  1. Blanda linser och bönor i en skål.
  2. Rör samman riven vitlök, finhackad persilja, spiskummin, olivolja och blanda med bönorna. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
  3. Varva bönsalladen med ruccola, torkade tranbär och pistagenötter på ett serveringsfat.

Recept och bild är lånat från Leila Lindholm.

Kommentera