Cashewnötsmörrullar med kalkonpastrami och tahinidressing

Smarriga snittar med tunt skivat kalkonkött och cashewnötssmör.

6 skivor kalkonpastrami med örtkryddor
6 st stora romansalladsblad
4 stjälkar salladslök, finhackade
2 msk rödlök, finhackad
1 st morot, finriven

Cashewnötssmör
2 dl cashewnötter
1 msk sesamfrö
1 msk olivolja
Kör till en slät massa med en stavmixer eller i en matberedare

Dressing
1 msk äpplecidervinäger
3 msk tahini(se recept nedan)

Tahini
3 msk skalfria ljusa sesamfrön
1 msk vatten
1 tsk färskpressad citronjuice
2 msk fin olivolja
1/2 krm salt

Rosta sesamfröna lätt i medelvarm stekpanna. Mixa de rostade fröna. Tillsätt vattnet och citronjuicen och mixa ca 30 sekunder. Tillsätt olja och salt och mixa till en slät pasta.

1. Lägg ut ett blad romansallad, lägg på kalkonpastramin.

2. Lägg i lite av löken samt moroten.

3. Klicka på cashewnötssmöret.

4. Avsluta med att ringla över lite av dressingen.

5. Rulla ihop och montera samman med en tandpetare.

Smaklig spis!

Recept och bild är hämtat från Recept.nu

Kommentera