Ceviche på abborre

Ceviche_aborre
4 personer

4 lime, pressad saft
0,5 dl rapsolja
1 urkärnad, finhackad röd chili
1 finhackad rödlök
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
400 g abborrfilé, i små bitar
100 g gurka, i tärningar
1 skalad mango, i tärningar
1 dl finhackad färsk koriander

Blanda lime, olja, chili, lök, salt och peppar i en skål. Blanda ned fisken. Låt stå kallt 3-4 timmar, rör om några gånger under marineringen. Häll fiskblandningen i ett durkslag och sila eventuellt bort marinaden.
Blanda fisken med gurka, mango och koriander. Servera cevichen på rostat bröd, eller fördela den på salladsbädd eller i glas.

Obs! Fisk som ska ätas rå bör ha varit fryst i minst 2 dygn.

Recept och bild är lånat på Coops hemsida.

Kommentera