Chili- och ingefärslax med broccoli

4 portioner

1 urkärnad, finhackad röd chili
1 msk riven färsk ingefära
1 lime i bitar
1 msk flytande honung
1 msk olja
600 g ben- och skinnfri laxfilé
0,75 msk flingsalt
2 msk olja
300 g broccoli buketter
1 dl cashewnötter
salt efter smak
peppar efter smak

Till servering:
ris eller pasta (glutenfria alternativ)

Blanda chili, ingefära, lime, honung och olja. Lägg laxen i ett ugnssäkert fat och fördela chiliblandningen över. Salta. Tillaga mitt i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 50 grader, 20–25 minuter.

Hetta upp olja i en wok. Lägg i broccoli och woka på stark värme några minuter. Tillsätt nötterna och woka ytterligare några minuter. Salta och peppra.

Recept och bild är lånat från Coop’s receptbank.

Kommentera