Chilikyckling, rödbetor och getost

Helt underbart god sallad med smaker som gifter sig på alla sätt. Om du går på detox bör du peta bort baconet. Perfekt bjudrätt!

4 personer

1 kg färska rödbetor
4 st kycklingfiléer
0.5 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 st vitlöksklyftor
olivolja
1 påse babyspenat
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 pkt bacon
200 g getost
balsamvinäger

1. Koka betorna med skal tills de är mjuka, spola dem sedan i ljummet vatten.

2. Gnid av skalet med händerna.

3. Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök.

4. Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme i cirka 15 minuter och den kommer långsamt att bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland.

5. Lägg babyspenaten på ett fat och strö över betor i klyftor, salta och peppra.

6. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna.

7. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad getost.

8. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger.

Tips: I utvalda ICA butiker säljer dom idag färdigskalade rödbetor, jättegoda. Jätteenkelt!

Smaklig spis!

Detta fantastiska recept är hämtat ut Leilas kokbok.

2 reaktioner på ”Chilikyckling, rödbetor och getost

  1. Om man går på detox skall man inte bara peta bort baconet utan även ta Borås sweet chilisås och soya 🙂
    Inget socker eller jästa produkter under detox!

Kommentera