Citronkokt kyckling med smak av Grekland

4 portioner

1 dl olivolja
1 strimlad rödlök
1 dl grovt hackad färsk timjan
600 g delad kycklinglårfilé
1 citron, pressad saft
0,5 tsk salt
0,,5 tsk svartpeppar
0,5 liter vatten
1,5 dl urkärnade oliver

Servering:
vitt lantbröd- till den som inte kör detox
1 citron i klyftor
flingsalt

Hetta upp olivolja i en gryta eller stor kastrull. Bryn lök, timjan, kyckling och citronsaft cirka 5 minuter, salta och peppra. Slå på vattnet och låt sjuda försiktigt 10 minuter. Lägg i oliverna.

Tips till den som inte kör detox:
Häll bort lite soppspad, slå på 1 deciliter grädde och du har trollat fram en mild och len gryta, servera med bulgur

Recept och bild är lånat från Coop’s receptbank.

Kommentera