Citronkyckling

4 personer
6 palsternackor, i smala bitar
2 (röda paprikor, i smala bitar) kan ersättas med annan grönsak
2 röda lökar, i klyftor
olivolja
salt, nymalen svartpeppar
några kvistar timjan
1 paket, ca 150 g fetaost
600 g kycklingfilé
2 klyftor vitlök, riven
1 citron, saft och det yttersta finrivna skalet
2 msk olivolja

Yoghurtsås
2 dl yoghurt med levande bakteriekultur/eller sojayoghurt
1 klyfta vitlök
1 tsk honung
1 tsk rivet citronskal
1 tsk citronsaft

1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg grönsakerna i en ugnsform, vänd ihop med olivolja, salt, peppar och timjan. Sätt in i ugnen. Rosta i 20 minuter, lägg på fetaost, rosta  ytterligare 5 minuter.

2. Dela varje kycklingfilé längsmed i två tunna skivor, vänd ihop med vitlök, citronsaft, -skal, olja, salt och peppar i en skål.

3. Rör ihop ingredienserna till yoghurtsåsen.

4. Grilla kycklingen i het torr grillpanna tills den är genomstekt.

Servera med grönsaker och sås.

Smaklig spis!

Kommentera