Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

4 portioner

2 auberginer i 2 cm skivor
4 msk olivolja
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 msk torkad mynta
200 g fårost
1 dl laktosfri crème fraiche
1 dl laktosfri mjölk
3 krm salt
1 krm svartpeppar

Garnering:
2 msk färsk mynta
1 dl hackade valnötter
100 g blandad sallad

1. Pensla aubergineskivorna med det mesta av oljan och lägg dem på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen (175 grader) tills de är mjuka, cirka 25 minuter.
2. Fräs lök och vitlök i resten av oljan, tillsätt myntan och fräs lite till. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt ”alternativ” till crème fraiche och mjölk, salt och peppar och låt koka upp.
3. Lägg de stekta auberginerna lite omlott i en ugnsform, häll över ostsåsen. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 minuter. Servera med gröna blad och garnera gärna med valnötter

Recept och den fina bilden är lånad från Coops hemsida.

Kommentera