Fisk på grönbete

4 personer

600 g färsk babyspenat
1 st gul lök
1/2 st purjolök
2-3 st stjälkar bladselleri
1/2 dl olivolja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1 msk bladpersilja eller dill
1/2 dl vitt vin, alkoholfritt
700 g torskfilé
1/2 citron, saften

1. Sätt ugnen på 185 grader.
2. Skölj babyspenaten noga (du kan även använda mangold eller rödbetsblad).
3. Hacka löken och purjon fint och skär sellerin i små bitar.
4. Fräs grönsakerna i olja i en kastrull och tillsätt spenaten och kryddorna.
5. Släck med vinet.
6. Låt puttra tills grönsakerna är mjuka men inte helt klara.
7. Ta upp dem och lägg i en smord eldfast form.
8. Lägg fisken på den gröna bädden, pensla med olja, salta, peppra och pressa citron över.
9. Täck med folie och stek i ugnen i 15 minuter.
10.Ta bort folien efter halva tiden och sätt ugnen på grill, 225 grader, om du vill att fisken ska få lite färg.
11.Servera med kokt eller pressad potatis. Och du som kör detox- Gör en härlig sallad, koka råris eller quinoa till.

Smaklig spis!

Bild och recept är hämtat från Recept.nu

Kommentera