Fiskspett med chili och koriander

4 personer

ca 400 g skinnfri laxfilé
ca 400 g torskrygg eller annan vit fisk
ev 4 citrongräs eller grillspett
1 kruka koriander
1/2 röd chilifrukt
3 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

Till servering
2 lime
4 bitar vattenmelon

Skär fisken i ca 4 cm stora bitar. Varva dem på citrongräs eller grillspett (blötlagda träpinnar).
Finhacka koriandern. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda koriander och chili med 1/2 pressad lime (för 4 port) och olivolja.
Pensla spetten med oljan, salta och peppra.
Grilla spetten 5–10 minuter, tills fisken är klar. Grilla inte för länge, då blir fisken torr och faller sönder!

Servera med lime och vattenmelon. Tänk på att du som kör detox inte ska äta melon.

Smaklig spis!

Recept och bild är hämtat från ICA’s tidning Buffé.

Kommentera