Fröbröd (min favorit)

Fröbröd
Dessa fröflarn är jättegoda och inte så feta.

Sätt ugnen på 175 grader
Blanda ordentligt ihop i en skål:
2 dl äkta majsmjöl (fungerar med polentamjöl)
0,3 dl pumpakärnor
0,7 dl solroskärnor
0,4 dl linfrö
0,6 dl sesamfrö
1 tsk salt
Den exakta mängden av varje frösort kan varieras efter smak. Viktigt är att den totala mängden förblir någorlunda konstant.
Tillsätt sedan
2,5 dl vatten 0,5 dl olivolja

Rör om och låt smeten stå i ca 10 minuter.

Dela och bred ut den i två lika delar på bakplåtspapper på två plåtar.
Grädda varje plåt i 50-60 minuter beroende på ugnsvärmen. Jag brukar ställa in bägge plåtarna i ugnen och byta plats på dom efter halva tiden.
Brödet ska vara välgräddat, d v s ha en mörk guldton. Ta ut, låt brödet svalna och bryt i lagom stora bitar.

Serveras till måltid eller som drinktilltugg eller som kvällsgodis. Supergott!

En reaktion på ”Fröbröd (min favorit)

Kommentera