Fröknäcke (Leilas)

fröknäcke

200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/2 dl vallmofrön
Flingsalt

Sätt ugnen på 160 varmluft.
Blanda allt utom vallmofrön i en bunke. Låt vila i 15-20 minuter.
Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

Det är Linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut mot några som du föredrar.
Brödet är också helt glutenfritt så här har ni en höjdare att bjuda på!

Recept och bild är lånat från Leilas receptsida.

Kommentera