Glödgad gös

4 personer

16 små blandade betor
3 msk olivolja
2 msk citronsaft
0,5 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar

Kryddrub 2 dl:
2 msk (råsocker) ersätt med honung vid detox
1 dl fänkålsfrön
3 msk senapsfrön
1 msk chiliflakes
0,5 tsk salt
0,5 tsk nymalen svartpeppar

Gös:
800 g gös med skinn utan ben
2 msk kryddrub
1 tsk olivolja
0,5 tsk salt
200 g smulad get – eller fårost

1. Koka betorna mjuka 15–20 minuter, känn efter med provsticka. Skala dem.
2. Mixa eller mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in fisken med rubben och gallret med olivolja.
3. Lägg fisken på grillgallret med skinnet nedåt och sätt på locket. Grilla på hög värme i cirka 3 minuter till en innertemperatur på 45 grader. Lyft bort fisken från värmen och salta den.
4. Blanda betor, olivolja, citronsaft, salt och peppar och lägg i ett foliepaket. Värm på grillen.

Servera fisken med betorna toppad med smulad ost och eventuellt färska örter.

Smaklig spis!

Recept och bild är lånat från Coop’s receptbank.

Kommentera