Grillad tandoorikyckling med gurksallad

grillad-tandoorikyckling-med-gurksallad-000005
4 pers.

2 bordskycklingar (à ca 1 kg)
2 msk tandoorikryddor
2 dl naturell yoghurt
röd hushållsfärg

Gurksallad
1 gurka
5 dl laktosfri matlagningsyoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
salt och svartpeppar

Så här gör du:
Stycka kycklingen i bröst- och lårbitar och skär loss bröst- och lårben.
Blanda tandoorikryddblandningen med yoghurt och några droppar röd färg. Gnid in kycklingen med tandoorikryddorna. Låt stå kallt i minst 3 timmar.
Grilla kycklingen täckt med folie ca 15 min på varje sida.

Sallad: Skala och skiva gurkan under tiden. Blanda med yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Recept och bild är hämtat från Ica’s hemsida.

2 reaktioner på ”Grillad tandoorikyckling med gurksallad

  1. Yoghurt och matlagningsyoghurt? Hur var det med mejerier? Är det andra alternativ man ska använda sig av då eller?

Kommentera