Grön ärtsoppa med mynta

Grön-ärtsoppa-med-mynta

12 små portioner
1 liten finhackad schalottenlök
1 msk olivolja
300 g frysta gröna ärtor
3,5 dl höns- eller grönsaksbuljong
2 msk hackad mynta
salt och peppar
0,5 dl laktosfri crème fraiche

Till servering:
myntablad
nymalen svartpeppar
1. Stek löken i olivolja i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt gröna ärtor, buljong och mynta. Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 3 minuter.
2. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Späd med mer buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

Till servering:
Häll upp i små glas och toppa med crème fraiche eller gräddfil. Garnera med en kvist mynta och vrid över peppar.

Det goda receptet och bilden är lånat från Coop’s hemsida.

 

Kommentera