Hoisinkyckling med vietnamesisk sallad

2 personer
2 kycklingfiléer
1/2 dl hoisinsås
2 msk sesamfrön
1/2 gurka
1 avokado
1 näve sugar snaps
1/2 mild röd chilifrukt
saft av 1 lime
1/2 tsk sesamolja
2 msk japansk soja
2 msk jordnötter

1. Marinera kycklingen i hoisinsås och sesamfrön
2. Stek kycklingen så att den får gyllene färg och låt den sedan ligga och eftersteka i pannan utan värme ca 15 minuter. Vänd ibland.
3. Tärna gurka och avokado, dela ärtskidorna, skiva chilin och blanda allt i en skål.
4. Smaksätt salladen med limesaft, sesamolja pch soja. Toppa med jordnötter.

Servera till glutenfritt ris eller nudlar.

Smaklig spis!

Du kan göra Hoisonsåsen själv enligt följande recept:

Hoisinsås
1 dl ketjap manis (söt sojasås)
4 msk ketchup
1 tsk sambal oelek
2 tsk färsk, riven ingefära
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna.

Kommentera