Inkokt lax med kokos, röd curry och cashewnötter

4 personer

400 ml kokosmjölk
2 msk färskpressad limejuice
1 tsk red currypaste (röd currypasta)
1 msk färsk riven ingefära
1/2 tsk salt
350 g laxfilé utan skinn
1 liten isbergssallad
4 salladslökar
1 dl cashewnötter
2 dl ärtskott
1 kruka mynta till garnering

Gör så här
Koka upp kokosmjölken med limejuice, curry, ingefära och salt.
Skär laxen i 3 x 3 cm kuber, lägg dem i kokosmjölken och koka upp. Ta kastrullen från plattan och låt laxen svalna i kokosmjölken.
Ansa salladen och salladslöken. Riv salladen i bitar och strimla salladslöken. Rosta nötterna i en torr het stekpanna.
Lägg salladen och ärtskotten på ett fat. Lägg på laxbitarna och strö över salladslök och nötter. Skeda över kokosmjölk som dressing. Garnera med plockad mynta.

Recept och bild är lånat från ICA’s receptbank.

Kommentera