Kikärtsbiffar med spenatsås

2 personer

1 burk kikärtor
1 dl glutenfria havregryn
1/2 dl hackad salladslök
1/2 dl hackad koriander
1/2 tsk salt
vitpeppar
1/2 dl polentagryn
1/2 msk olivolja
2 msk mjuk tofuost
1 dl fryst spenat
muskot och salt efter smak

Spenatsallad
40 g färsk bladspenat
1/4 dl granatäpplekärnor

Skölj kikärtorna och lägg dem i en matberedare tillsammans med havregryn och mixa någon minut.Blanda kikärtsröran med salladslök, koriander, salt och peppar. Forma till biffar, ca 1 cm tjocka och panera dem i polentagryn.

Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek biffarna gyllenbruna, ca 5 minuter/sida.
Hetta upp en kastrull med tofuost och lägg i den frysta spenaten. Smaka av såsen med riven muskot och salt.
Servera biffarna med spenatsåsen och en spenatsallad.

Smaklig spis!

 

Kommentera