Kokos- och limesoppa med kyckling

4 personer

250 g kycklingfilé
10 champinjoner
2 msk olja
2 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 liten zucchini
5 bitar konserverat citrongräs
2 tsk hackad ingefära
2 tsk hackad röd chilifrukt
2 msk asiatisk fisksås
1 msk råsocker
saft av 1 pressad lime
2 burkar kokos- eller lättkokosmjölk (à 400 ml)
färsk basilika
salt och peppar

Gör så här
Skär kycklingen i 1/2-1 cm tjocka strimlor. Skär champinjonerna i bitar.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Stek kycklingen i några minuter. Salta och peppra. Ta av från värmen. Koka upp vatten och fond.
Skär zucchinin på längden i 4 bitar (för 4 port) och ta bort kärnorna. Skär sedan tvärs över i cm-stora bitar. Banka ut citrongräsbitarna (då avger de mer smak).
Blanda ner kyckling, svamp, zucchini, citrongräs och ingefära i buljongen. Låt koka i några minuter.
Tillsätt hackad chili, fisksås, socker, saft från lime och kokosmjölk. Låt detta koka i ytter-ligare ett par minuter. Ta upp citrongräset. Garnera gärna med färska basilikablad och rivet limeskal.

Recept och bild är lånat från ICA’s receptbank.

Kommentera