Kokosplättar

2 personer

2 st ägg
1 dl kokosmjölk
1 dl kokosmjöl
0,5-1 st banan
1 tsk vaniljpulver
½ msk honung
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 nypa salt
kokosolja eller smör

1. Vispa äggen i en bunke.
2. Mosa bananen och blanda med de vispade äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
4. Vispa ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt sedan kokosmjölken.
5. Låt hela smeten vila i 5 minuter.
6. Värm stekpannan eller plättjärnet och stek plättarna i kokosolja.

Servera med t ex färska bär. Och du som inte kör detox kan festa till det med vispad grädde och sylt.

Smaklig spis!

Recept från Superfruit scandinavia, den fina bilden är lånad här.

4 reaktioner på ”Kokosplättar

  1. Är det meningen att smeten ska vara nästan deg? Detta blir mer amerikanska kokospannkakor.

    1. Vi har inte själva gjort kokosplättar men sett till innehållet låter det som en ”torrare” smet. Blev dom goda?

      1. Blandade med ännu mer kokosmjölk för en lösare och mer lätthanterlig smet. Tyvärr så resulterade det i brist på bindemedel och många trasiga pannkakor till följd. Har sett på andra sidor att det används upp till 400 ml kokosmjölk. Men smaken var det inget fel på. Nästa gång så testar jag receptet med 1 dl vätska så får det bära eller brista!

  2. Bilden stämmer inte med verkligheten.
    Plättarna blev jättegoda men smeten är kladdig och lite torr,
    och så blev plättarna också!

Kommentera