Krispig brysselkålsallad

Brysselkålsallad
8 bufféportioner

500 g ansad brysselkål
400 g blomkålsbuketter
salt
Dressing:
1 dl olivolja
1 dl pressad apelsinsaft
4 msk ljus sirap
2 msk ättiksprit (12 %)
1 apelsin, finrivet skal
4 krm malen nejlika
0,5 tsk salt

Gör så här:
1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i brysselkålen och koka 3-4 min. Kyl i iskallt vatten. Plocka loss några av de yttersta bladen på hälften av kålen. Skär kålen i små klyftor och lägg i en skål.

Skiva blomkålsbuketterna supertunt, gärna med mandolin. Lägg i skålen med brysselkål.

Dressing
Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över grönsakerna. Vänd runt försiktigt och smaka ev av med mer salt.

Recept och bild är hämtat från Ica’s hemsida.

Kommentera