Krispig glasnudelsallad

Jättegod nudelsallad med thailändsk touch som passar till grillat, både fisk och kyckling.

150 g salladsärter
1 röd eller gul paprika
2 salladslökar
150 g glasnudlar
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
2 lime
1 tsk sesamolja
1 msk rapsolja
salt
nymalen svartpeppar
1/2 gurka
1 kruka koriander
1 dl hackade salta jordnötter

Skär salladsärterna i grova strimlor. Kärna ur paprikan. Skär den och salladslöken i fina strimlor.
Koka upp rikligt med vatten. Lägg i nudlar och grönsaker. Lägg på lock. Ta från värmen. Låt stå i 2–3 minuter.
Häll av, skölj i kallt vatten och låt rinna av i durkslag.
Blanda med riven ingefära, 2–3 msk pressad limejuice (för 4 port), sesam- och rapsolja.
Smaka av med salt, peppar och ev mer pressad limejuice.

Dela, kärna ur och tärna gurkan. Vänd ner den och hela korianderblad, toppa med hackade jordnötter. Servera med limeklyfta.

Smaklig spis!

Recept och bild är hämtat från ICA’s tidning Buffé.

Kommentera