Kryddgod kyckling

5-6 portioner
Tillagningstid: ca 40 min

Ca 900 g kycklingfilé
1 1/2 dl kött/grönsaksbuljong av fond el. tärning
5 dl kokosmjölk
Saft från 1 lime

Grön chilipasta
4-5 hackade gröna chilifrukter utan kärnor
1 kruka koriander (gillar man inte koriander ersätt med en annan färsk krydda)
2 stjälkar tunt skivade citrongräs
Ca 3 cm riven ingefära
4 skivade salladslökar
3 vitlöksklyfor

Lägg alla ingredienserna till chilipastan i en matberedare och kör till en slät massa. Dela kycklingfiléerna i 2-3 delar. Bryn dem runt om i het stekpanna, krydda med salt och peppar. Tillsätt kryddpastan och fräs samman i någon minut. Lägg över kycklingen i en form.

Häll på buljong, kokosmjölken i pannan och låt koka upp. Smaksätt med lime, salt och peppar. Häll över i formen och sätt in i 200° C ca 15 minuter. Strö över hackad koriander. Servera kokt valfritt ris till.

Smaklig måltid!

Recept och bild är hämtat från Kronfågels hemsida.

2 reaktioner på ”Kryddgod kyckling

  1. varför är sidorna med recepten utskriftsanpassade? Jättestörigt hur recepten ser ut när man skriver ut dem.

    1. Jag har nu lagt till en utskriftsikon på recepten. Du hittar den över receptet på höger sida.

Kommentera