Kryddstekt kycklingklubba med rostade grönsaker och gräslöksyoghurt

4 portioner
Tillagningstid: ca 40 min

4 st kycklingklubbor
1 krm chilipulver
1 krm kanel
1 krm spiskummin
2 morötter
1 gul lök
2 palsternackor
1 fänkål
1 bit rotselleri ca 100 g
1 zucchini
2 dl yoghurt (laktosfri)
1 tsk dijonsenap
30 g gräslök
Salt och peppar

Sätt ugnen på 150° varmluft (175° i vanlig ugn). Blanda kryddorna. Salta och krydda klubborna och stek i panna på skinnsidan på medelhög värme så att skinnet blir krispigt, ca 5-8 min. Vänd och stek ca 3 min på andra sidan. Lägg på en plåt och stek i ugnen ca 30-40 min beroende på storlek. Testa gärna med en termometer. Vid 82° så är köttet fortfarande saftigt och gott.

Skär ner grönsakerna i mindre bitar, salta och peppra och lägg på samma plåt som kycklingen och låt dessa gå med samtidigt med klubban i ugnen tills de blir mjuka. Blanda yoghurt med gräslöken och senap och smaka av med salt.

Smaklig måltid!

Recept och bild är hämtat från Kronfågels hemsida.

Kommentera