Kyckling i lergryta

4 personer

1 stor kyckling
1 citron
salt och malen vitpeppar
3 msk kinesisk soja
1 tsk paprikapulver

1. Lägg lergrytan i blöt i minst 20 minuter. Torka kycklingen och gnid in den med salt och peppar. Lägg den i lergrytan och pressa över citronsaft. Stoppa sedan in citronen i kycklingen. Pensla med soja och pudra över paprikapulver.

2. Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Värm sedan ugnen till 250° och låt grytan med kycklingen stå i ca 1 1/2 timme eller tills den är genomstekt. Kontrollera genom att sticka på det tjockaste stället. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.

Tips: Du kan lägga i dina favoritrotfrukter i grytan, det ger kycklingen en extra god smak.

Servera med valfritt tillbehör och en god sallad.

Smaklig spis!

Recept och bild är hämtat från Recept.nu

Kommentera