Kyckling med ingefärskål

4 personer

4 kycklingbröstfiléer
400 g röd- eller vitkål
1/2 dl mandel
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk honung
1 tsk riven färsk ingefära (1 tsk motsvarar ca 1 cm)
1 vitlöksklyfta
2 msk olja till stekning
1 tsk salt
1 krm peppar

Till servering
Ris

Gör så här:
Koka råris. (det tar ca 40 minuter)

Ät en god smakrik soppa med kyckling under din detox. Hitta fler goda recept som gör din kropp basisk vid detox.Välkommen till Let’s go detox receptsida.
Strimla kålen fint.
Grovhacka mandeln och rosta den lätt i en torr stekpanna.
Stek kycklingen i olja, ca 4 minuter på var sida, tills köttsaften är klar. Salta och peppra. Ta upp filéerna och håll dem varma.
Fräs kålen tills den mjuknar. Smaksätt med citronjuice och honung, ingefära och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
Strö rostad mandel över kålen och servera till kycklingen.

Tips
Stek den länge på låg värme om du vill ha den mjuk eller lite kortare tid för krispigare kål.

Recept och bild är lånat från ICA’s receptbank.

Kommentera