Kycklingben och grönsaker i ugnen

4 portioner

800 g grönsaker och rotfrukter t ex fänkål, morot, rödlök, palsternacka
900 g kycklingben
3 msk mango chutney
3 msk olivolja
2 msk kikkomansoya eller annan ljus soja
1 msk balsamvinäger
1 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar

Ingefärsyoghurt:
2 dl matyoghurt
0,5 riven färsk ingefära eller 0,5 tsk torkad
rivet citronskal
salt och svartpeppar

1. Skala rotfrukter och grönsaker, skär i bitar eller strimlor. Lägg grönsaker, rotfrukter och kycklingben i en ugnssäker form i 200 grader. Blanda chutney, olja, soja och balsamvinäger och häll över. Salta och peppra. Blanda om alltsammans med händerna och låt stå i ugnen tills kycklingbenen är klara, 35-40 minuter. Rör om en eller två gånger.
2. Blanda yoghurt, ingefära och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Recept och bild är lånat från Coop’s receptbank.

2 reaktioner på ”Kycklingben och grönsaker i ugnen

  1. även om det finns en standardgrad för kyckling är det bra om ni skrev ut ugnstemperaturen ,, det drar ner på er trovärdighet om man ska behöva sitta och leta efter ursprungsreceptet även om det är bra att ni skriver ut vart ni har hittat det 🙂
    mvh

    1. Vi beklagar om vi missade att skriva det, jag ska uppdatera receptet med gradantalet, 200 grader. Tack för info!

Kommentera