Lax med chévrecreme på bädd av rödbetor

Denna laxrätt kommer garanterat att bli en ny favorit. För dig som går på detox så ska du helst undvika chévrekrämen och lägga bara chévre på din laxbit.

4 personer

4 st laxfiléer
150 g chévreost
4 msk cremefraiche (uteslut om du kör detox)
700 g rödbetor
3 msk honung
1 msk olivolja
60 g ruccola
4 msk pinjenötter
1 msk citronsaft
salt och peppar

1. Skrubba rödbetorna och koka dem tills de är klara. Koktiden kan variera beroende på storlek (30-60 min)
2. Skala rödbetorna med en potatisskalare och hyvla dem tunt på en mandolin. Alternativt skär dem med kniv i skivor eller klyftor.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Ringla olja i botten på en ugnsfastform och placera ut laxfiléerna. Pressa över citronsaft. Salta och peppra.
5. Mosa getosten med en gaffel i en liten skål. Blanda med creme fraiche till en kräm. Salta och peppra.
6. Fördela en stor klick chévrekräm på varje filé och tillaga i mitt i ugnen tills fiskens innertemperatur uppnått 58-60 grader. Använd gärna en termometer.
7. Häll pinjenötter i en stekpanna och rosta utan matfett i några minuter tills de fått en gyllene färg. Salta.
8. Fördela de skivade rödbetorna på tallrikarna.
9. Skölj ruccola och fördela den på tallrikarna.
10. När laxen är klar, lägg en filé på varje tallrik. Ringla över honung, strö över pinjenötter och avsluta med svartpeppar.

Tips: I utvalda ICA butiker säljer dom idag färdigskalade rödbetor, jättegoda. Jätteenkelt!

Smaklig spis!

 

 

3 reaktioner på ”Lax med chévrecreme på bädd av rödbetor

  1. Om man ska undvika mejeriprodukter när man kör detox är det bara komjölksmejerier? Feta och chevre är ok?

    1. Ja, det gäller bara komjölksmejerier. Det går bra att äta get och buffel-ost. Feta, chevre och buffelmozarella är goda tillbehör under detox.

Kommentera