Laxburgare med olivmajonnäs

Laxburgare-med-olivmajonnäs

4 portioner

500 g laxfilé
1 hackad knipplök
1 msk dijonsenap
1 msk hackad bladpersilja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 dl olja till pensling

Olivmajonnäs:
120 g hackade, urkärnade oliver
2 msk hackad bladpersilja
1 skivad knipplök
1 dl majonnäs utan e-ämnen, gör själv (se recept på vår sida) eller köp hemlagad
0,5 citron, pressad saft
4 bröd
0,5 romansallad
1 skivad tomat

Hacka laxen i så små bitar som möjligt eller kör i mixer. Blanda med lök, senap, persilja salt och peppar.
Forma till burgarna. Värm en stekpanna med olja. Stek burgarna cirka 5 minuter.

Olivmajonnäs
Blanda oliver, persilja, lök och majonnäs till olivmajonnäsen och smaka av med pressad citron.

Bygg fina burgare med bröd (glutenfritt), laxburgare, olivmajonnäs, sallad och tomat (ej för den som detoxar).

Tips: Olja in burgarna och lägg dem på aluminiumfolie på grillgallret, grilla ca 5 min.

Gör en barnsligt god dressing på majonnäs och sweet chilisås! (ej för den detoxande)

Recept och bild är lånat från Coops hemsida.

Kommentera