Laxfilé med kokos och lime

4 personer

450 g skinn- och benfri laxfilé
2 dl kokosmjölk
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk finrivet limeskal
2 msk finskuren gräslök
1 msk rapsolja
1 tsk salt
4 krm svartpeppar från kvarn

Till servering
råris
limeklyftor
sockerärter
blandad sallad

Gör så här
Skär laxen i portionsbitar. Krydda med hälften av saltet och hälften av pepparmixen. Stek fiskbitarna i olja tills de har fin färg och är knappt genomstekta, ca 3 minuter. Ta upp och håll dem varma.
Häll kokosmjölken i stekpannan och smaksätt med pressad limejuice, limeskal, resten salt och resten pepparmix. Hetta upp skyn, men låt den inte koka. Tillsätt gräslöken och häll kokosskyn över laxen.
Till servering: Bjud gärna med ris, limeklyftor och sockerärter samt en blandad sallad.

Recept och bild är lånat från ICA’s receptbank.

Kommentera