Linser med citron och persilja

4 portioner

3 dl linser, t ex gröna linser eller belugalinser
1 lagerblad
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk olivolja eller annan olja
2 hackade morötter
1 hackad gul lök
3 skivade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm peppar
1 citron, rivet skal och pressad saft
2 dl grovhackad bladpersilja eller kruspersilja
2 msk olivolja eller annan olja
0,5 hackad röd chili

1. Koka upp linser, lagerblad och buljongtärningar i 1 liter vatten. Koka linserna tills de är mjuka, enligt anvisning på förpackningen. Häll av buljongen.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs morötter och lök cirka tio minuter, tills morötterna blivit mjuka och nästan kokat ihop med löken. Salta och peppra. Tillsätt citronskal, -saft och persilja.
3. Blanda den varma morotsblandningen med linserna. Tillsätt eventuellt 2 matskedar olja och strö eventuellt över chili.
Recept och bild är lånat från Coop’s receptbank.

Kommentera