Melkers lax

4 personer

4 bitar laxfilé (med fjällat skinn,) á 180 g
1 st citrongräs, i bitar
2 st vitlöksklyftor, tunt skivade
1 cm ingefära, skalad och skivad
1 st chili, i bitar
2 kvistar koriander
4 st limeblad
1 st Lime, skivad
salt och peppar
olja, till stekning

Till servering:
Jasminris för de som inte kör detox och råris för dig som gör.
soja
lime, klyftad

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Skär några snitt i laxskinnet. Stick in 1/3 av kryddorna i snitten. Pressa lite limesaft över fisken, salta och peppra.
3. Stek laxen lätta i olja i en stekpanna.
4. Lägg över laxen i en ugnfast form och fördela resten av kryddorna och koriandern över fisken, ringla lite olivolja. Efterstek den i cirka 10 minuter.
5. Servera med jasmin eller rå-ris. Eller varför inte den goda glasnudelsalladen som finns här.

Smaklig spis!

Bild och recept är hämtat från Melker Andersson

Kommentera