Merjas bönsallad

4 portioner

400 g kokta bönor t ex sojabönor, black eye bönor eller svarta bönor, kidneybönor
200 g broccoli, i små buketter
100 g finskurna haricots verts
10 cm purjolök, finhackad
1 snackpaprika, finskuren
0,5 dl kapris
200 g fetaost, tärnad eller smulad
1 dl färsk oregano eller basilika, hackad
ev salt
Vinägrett:

0,5 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
2 vitlöksklyftor, skalade, pressade
0,5 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar

Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Förväll eventuellt broccoli och haricots verts i lättsaltat vatten, cirka 1 minut. Blanda grönsaker och bönor i en bunke.Tillsättkapris, fetaost och oregano eller basilika och blanda ordentligt. Salta eventuellt.

Vinägrett
Rör ihop vinägretten, häll över salladen och blanda igen.
Recept och bild är lånat från Coop’s receptbank.

Kommentera