Müsli

1,5 liter

1 dl mandlar, hassel- eller valnötter
2 dl torkad frukt, t ex aprikoser, gula russin, tranbär
1 liter dinkelflingor, rågflingor eller havregryn
1 dl linfrön, solros- eller pumpafrön
1 dl kokosflingor

1. Grovhacka nötter, mandel och stora frukter ( till exempel dadlar och aprikoser). Häll flingor eller gryn i en långpanna, plus det du vill använda av frön, mandel, nötter och kokosflingor.
2. Rosta i ugn cirka 20 minuter, rör om i blandningen någon gång under rostningen.
3. Tillsätt den torkade frukten och rör om ordentligt. Låt kallna. Förvara müslin i en burk med lock i rumsvärme.

Tips: Ringla lite honung över blandningen innan rostingen så får den en fin smak.

Här kan du blanda och ge hur du vill: använd de frukter eller bär, nötter, frön och flingor du gillar mest och skapa din egen müsli. Det går förstås bra att ändra mängderna också; om du till exempel gillar nötter men inte torkad frukt så tar du mer nötter och struntar i frukten.

Recept och bild är lånat från Coop’s receptbank.

Kommentera