Müsliblandning med Cocos

12 dl glutenfria havregryn (Boveteflingor går också bra)
2 dl vetekli
3 dl kokosflingor
1 dl solrosfrö
1 dl sesamfrö
1 dl hackade nötter eller mandlar
1 dl vatten
1 dl Cocosa Extra Virgin
Russin, dadlar, torkade tranbär/blåbär eller fikon efter smak

Gör så här:
1. Blanda allt det torra först.
2. Blanda vatten och olja, tillsätt det torra. Blanda ordentligt.
3. Sprid ut i en långpanna, sätt in i ugnen, 100 °C i ca 2 timmar.
4. Rör om då och då, när blandningen är ljusbrun och torr tas den ut.
5. När blandningen svalnat, kan du tillsätta russin, dadlar eller fikon som du har hackat.

Förvaras i lufttät förpackning och serveras med färska bär och laktosfri yoghurt/mjölk.

Recept och bild är lånat från Anna Skippers hemsida. Och på www.skippersmart.se hittar du Cocosa Cocosfett.

Kommentera