Mustig fisksoppa

2 personer

300 g torsk
1 msk havssalt
1 msk timjan, hackad
1 msk slätbladig persilja, hackad
1 tsk curry
2 cm färsk ingefära, skivad
1 tsk chili på tub
1 tsk spiskummin
2 st morötter
1 st palsternacka
1 st persiljerot
1/2 st liten fänkål
3 dl fiskbuljong, ekologisk
3 dl hönsbuljong, ekologisk
1 st tomat
1 liten knippa vårlök
Några droppar citron

1. Gnid in torsken med salt och låt rimma i kylen cirka 2 timmar.
2. Fräs curry, ingefära, spiskummin och chili i olivolja i en stor gryta. Klicka i tomatpuré.
3. Låt de grovskurna grönsakerna fräsa med några minuter.
4. Häll på buljongen.
5. Låt koka under lock cirka 15 minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
6. Lägg i den grovskurna tomaten, samt vårlökar i bitar. Smaka av buljongen med havssalt och några varv från pepparkvarnen. Tänk på att du får mycket sälta från buljongen så tag det vackert med saltet.
7. Skölj torsken i kallt vatten.
8. Skär torsken i grova munsbitar och lägg ned överst i grytan tillsammans med örterna.
9. Låt det sjuda försiktigt cirka 4 minuter eller tills fisken är färdig. Pressa i några droppar citronsaft.
10. Servera i djupa tallrikar.

Smaklig spis!

Bild och recept är från Anna Skipper och finns på Recept.nu

Kommentera