Paneng Gai

4 personer

4 kycklingfiléer
1 purjolök
2 bitar konserverat citrongräs
olja
2 msk röd currypasta
2 msk asiatisk fisksås
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk honung

Gör så här:
Skär kycklingen i cm-tjocka strimlor. Ansa och skölj purjolöken. Skär bort den gröna delen, skiva purjon tunt. Bulta ut citrongräsbitarna (då avger de mer smak).
Stek eller woka kycklingen i en het lätt oljad panna. Rör ner currypasten. Låt fräsa i någon minut.
Tillsätt purjolök, fisksås, citrongräs, kokosmjölk och socker. Sjud på låg värme i 3-4 minuter.
Lägg upp i djupa tallrikar och servera med råris eller glutenfritt alternativ.

Recept är lånat från ICA’s receptbank. Bilden är från Santa Maria.

Kommentera