Pick Me Up Morning Smoothie

pickmeup-smoothie
Denna fina gröna smoothie fungerar lika bra att äta som yoghurt i en skål med lite god topping som att dricka som den är direkt i ett glas. Den är inte lika grön som den ser ut utan innehåller mycket goda söta frukter och syra från citron.

Smoothien är inspirerad av hälsoentreprenören och författaren Josefine Jäger som skrivit boken Hello Green med massor av smaskiga och hälsosamma recept. Hennes förlaga av den här smoothien heter Hello Green Smoothie och är en riktigt energibomb, eller som hon själv uttrycker det: ”den gör kroppen gott och sinnet skärpt”.

1 dl vatten
30 g babyspenat
1 banan
1 avokado
1 grapefrukt (eller grapejuice)
½ päron – byt ut vid detox till 1 msk honung eller gör ett undantag
Juice av ½ citron

Topping:
Rostade solroskärnor
Kokosflingor
Chiafrön

Skölj alla ingredienser noga och väl. Skala bananen, avocado, grapefrukten (och ta bort kärnor) och päronet. Nu är det dags att mixa. Börja med att ha i vattnet i mixern och tillsätt babyspenaten. Stanna sedan mixern vartefter och tillsätt övriga ingredienser. Avsluta med citronsaften. Låt smaka!

Du kan nu välja om du vill äta smoothien som yoghurt i en skål eller dricka den i ett glas. Väljer du det tidigare alternativet är det jättegott med lite müsli, granola eller topping på. Välj färdiga frön och nötter eller gör en egen blandning så här:
Ta 2 dl havregryn och blanda med 1 dl hackad mandel, ½ dl solrosfrön, 1 dl kokosflingor, 2 msk chiafrön, 1 dl hackade dadlar. Rör ihop i en stor skål och häll på 1 dl valfri juice (utan tillsatser). Fördela blandningen på en plåt och ställ in i ugnen på 150 grader i cirka en timme. Strö över din smoothie. P.S. Granolablandingen räcker såklart till många härliga frukostar!

Underbart recept och fin bild är lånad från MyTaste.

Kommentera