Quinoasallad med kyckling

4 personer

2 dl quinoa
1 ekologisk hönsbuljongtärning
140 g bacon
400 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk rapsolja
2 avokado
½ rödlök
75 g färsk babyspenat

Dressing:
75 g fetaost
2 dl laktosfri creme fraiche eller youghurt

Koka quinoan i buljong enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet och knaperstek det i en torr, varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Salta och peppra. Stek dem i rapsolja 4–5 min på varje sida. Skär avokadon i bitar och skiva löken tunt. Mixa ost och crème fraiche. Blanda quinoa, avokado, lök och spenat på ett stort fat. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. Servera bacon vid sidan av, du som kör detox ska inte äta bacon. Servera med dressingen.

Tänk på att du som kör detox bör undvika bacon.

Smaklig spis!

Kommentera