Quinoasallad

4-5 dl quinoa
200 g champinjoner
1 rödlök
1 ½ dl oliv eller rapsolja
½ dl färskpressad citronjuice
2 krm peppar
1 dl solrosfrön
1 gurka
2 påsar babyspenat (à 65 g)
1 påse salladsmix (ca 150g)
2 dl grovhackad bladpersilja
hel eller delad grön sparris, efter smak
blåbär
salt

1. Skölj och koka quinoan enligt paketets anvisningar, låt kallna.
2. Ansa, skölj och skär champinjonerna i i små klyftor.
3. Skala, halvera och skär rödlöken i strimlor. Lägg i en skål.
4. Blanda olja, citronjuice, peppar och ½ tsk salt. Häll dressingen över champinjonerna och rödlöken. Låt stå och dra medan resten görs.
5. Rosta solrosfröna i en torr och het stekpanna.
6. Dela gurkan på längden och skär i halvmånar. Dekorera med sparris och blåbär

Vid servering, blanda försiktigt quinoa, spenat, sallad, och persilja i en stor låg, vid skål. Lägg på marinerad svamp och rödlöksamt gurka. Strö över solrosfröna.

Receptet är hämtat från ICA, buffé nr 4 2011

Kommentera