Quinotto

4 personer

3 dl quinoa
2 msk olivolja
1 gul lök, skalad och skivad
6 dl ekologisk grönsaksbuljong
1 röd paprika, hackad
1 gul paprika, hackad
2 dl gröna ärtor
1 tsk garam masala eller salt och peppar efter smak
rostade pinjenötter

1. Skölj quinoan i en sil och låt den rinna av.

2. Fräs den skivade löken mjuk och glansig.

3. Tillsätt quinoan och fräs allt ytterligare några minuter.

4. Tillsätt grönsaksbuljongen och låt allt koka upp och låt sen koka i ca 15 minuter tills allt vatten kokat in.

I väntan på att quinoan blir klar:
Fräs den röda och gula paprikan mjuk i olja tillsammans med garam masala.
Tillsätt ärtorna så de blir varma och smaka av med salt och peppar.
Rör runt lite i den kokta quinoan med en gaffel, garnera med paprikan och  ärtor.
Rosta pinjenötter snabbt i stekpanna eller ugn och strö dem över rätten precis före serveringen.

Servera quinotton som tillbehör till grillad fisk eller kyckling.

Smaklig spis!

Kommentera