Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

Rödbetspaj
6 portioner

4 dl kokt kall quinoa, gärna svart
2 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
50 g smör
1 ägg

Fyllning:
500 g morot
500 g rödbeta
1 gul lök
1 msk olja
0,5 dl finhackad färsk timjan
400 g chèvre
4 ägg
2 dl laktosfri grädde
2 dl laktosfri mjölk
1 tsk salt
0,5 tsk kajennpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, smör och ägg till en pajdeg och tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm diameter. Förgrädda pajskalet 15 min i ugnen.

Skala och grovriv morot, rödbeta och lök.

Fyllning
Stek grönsaker och lök i 1 msk olja, ca 5 min. Tillsätt hälften av saltet och rör ner timjan. Smula ner hälften av chèvren. Häll blandningen i pajskalet.

Vispa ihop ägg, grädde och mjölk med salt och kajennpeppar. Häll över grönsakerna. Toppa med resten av chèvren i skivor, och ev ett par kvistar timjan.

Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Lägg folie över ytan mot slutet om pajen fått tillräckligt med färg.

Recept och bild är hämtat från Ica’s hemsida.

Kommentera