Rödbetssallad

rödbetssallad
En underbar sallad med klassiska smaker som rödbeta, getost och fikon. De rostade pinjenötter tillför en härlig crunch!

4 port quinoa
600 gram rödbetor
70 gram ruccola
200 gram getost
1 påse pinjenötter
4 st fikon, färska
0,5 kruka(or) timjan
olivolja
vit balsamvinäger
salt och svartpeppar

Tillagning
1. Rödbetssallad: Skrubba och koka rödbetorna mjuka. Låt svalna och skala. (Detta kan du med fördel göra en dag i förväg.)
2. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen och spola den sedan kall.
3. Skär rödbetorna i klyftor.
4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
5. Lägg quinoan på ett djupt fat och strö över ruccola. Placera rödbetorna ovanpå. Skär getosten i skivor och lägg ovanpå. Dela varje fikon i 4 delar och placera ut över salladen. Strö över pinjenötterna och ringla över olja och lite balsamvinäger. Strö över flingsalt, nymalen svartpeppar och timjan.

Recept och bild är lånat från Tasteline.

Kommentera