Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt

4 personer

Sej
600 g sejfilé
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 msk olivolja

Hasselnötskrisp
2 dl skalade hasselnötter (2 dl motsvarar ca 100 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
2 msk hackad dill
färskpressad juice av 1/2 citron

Citrongrönt
1/2 blomkålshuvud
1 broccoli (à ca 250 g)
150 g vaxbönor eller haricot verts
1 msk olivolja
2 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
finrivet skal av 1 citron
dillvippor till garnering

Gör så här
Sätt ugnen på 125°C.
Sej: Gnid in fisken med salt, peppar och olja. Lägg i en ugnssäker form och tillaga i ugnen tills fisken är vit rakt igenom, ca 25 minuter.
Hasselnötskrisp: Hacka hasselnötterna. Rosta dem i en torr, het stekpanna ca 2 minuter. Skala och finhacka vitlöken. Blanda nötter och vitlök med salt, olja, dill och citronjuice.
Citrongrönt: Ansa och skär blomkål och broccoli i mindre buketter. Skala broccolistjälken och skär i mindre bitar.
Koka blomkål, broccoli och bönor mjuka i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Häll av och blanda grönsakerna med olja, salt, peppar och citronskal. Servera fisken med hasselnötscrisp och grönsaker. Garnera med dillvippor.

Recept och bild är lånat från ICA’s receptbank.

Kommentera