Thailändska fiskkakor

4 personer
500 g fast vit fisk eller färs
4 msk maizena
1 ägg
15 g korianderblad (drygt 1 dl)
1 msk röd currypasta eller finhackad röd chili efter smak (vi tog en hel chili utan frön och tyckte det var aningens för lite)
4 tsk fisksås
100 g haricot verts, skurna i tunna skivor
2 finahackade salladslökar eller lite finhackat vitt från purjolök
olja

Kör fisken i matberedare till en slät färs. Tillsätt maizena, ägg, koriander, chili och fisksås. Kör ihop blandningen.

Blanda haricot verts och salldslök. Rör om. Forma till ganska platta kakor.

Hetta upp olja i en tjockbottnad panna. Medelstark värme. Det ska vara så mycket olja att det går att fritera en sida åt gången. Stek några kakor åt gången tills de är mörkt gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Servera med smakrik dipsås och valfritt tillbehör.

Smaklig spis!

Receptet är lånat från boken ”Maten från havet” med Tomas Tengby

Kommentera