Tom kha gai

4 personer

500 g kycklinglårfilé
2 röda chili
1 citrongräs
1 msk olja
1 msk fisksås
1 msk honung
2 msk färskriven ingefära
3 limeblad
7 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
1 lime
250 g champinjoner
5 salladslökar
1 kruka koriander

Gör så här
Skär kycklinglårfilén i bitar. Dela kärna ur och strimla chilin. Krossa roten på citrongräset och skär det i 2 cm bitar.
Fräs kyckling, chili och citrongräs i oljan. Tillsätt fisksås, socker, ingefära, limeblad, hönsbuljong och kokosmjölk.
Koka sakta i ca 15 minuter. Smaka av med pressad limejuice.
Skiva champinjonerna och strimla salladslöken fint. Tillsätt grönsakerna i soppan och koka upp. Grovhacka koriandern. Servera soppan i varma skålar och strö på koriander.

Recept och bild är lånat från ICA’s receptbank.

Kommentera