Torskburgare med ljummen rödbetssallad

torskburgare

4 portioner

0,5 finhackad gul lök
1 msk olja
500 g torskfilé
0,5 dl grädde (laktosfri)
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,5 krm kajennpeppar
0,5 dl hackad färsk koriander
2 msk olja

Ljummen rödbetssallad:
1 kg rödbetor
2 msk rödvinsvinäger (kan uteslutas, ersätt med lite olja)
4 msk olivolja
4 msk kapris
0,75 dl finstrimlad purjolök
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Gör så här:
Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Låt svalna. Lägg fisken i en matberedare tillsammans med lök, grädde, potatismjöl, salt och kryddor och kör snabbt till en färs. Forma till biffar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek på svag värme, cirka 2 minuter per sida.

Ljummen rödbetssallad
Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten tills de är mjuka men med bibehållen krispighet. När rödbetorna kokar, blanda övriga ingredienser till en dressing. Skär rödbetorna i oregelbundna bitar och blanda ned dem i dressingen medan de är varma.

Recept och bild är lånad från Coops härliga receptsida.

Kommentera