Ugnsbakad ryggfilé av hoki

4 personer

Ingredienser
4 frysta portionsbitar av hokirygg ( à 130 g)
1 msk olivolja
1 stor fänkål
1 burk röda bönor sk kidney beans (à 400 g)
200 g haricots verts
ev 1 vitlöksklyfta
flingsalt
peppar
1/2 lime
olivolja

Gör så här
Tina hokin och torka av den med hushållspapper. Sätt ugnen på 200°C.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över olivolja. Tillaga i ugnen i 15-20 minuter (beroende på om den är helt tinad eller ej). Fisken ska vara helt vit i köttet när den är färdig.
Strimla under tiden fänkålen. Öppna burken med röda bönor och spola av dem.
Hetta upp en panna (gärna plastbelagd) och fräs fänkål, bönor och haricots verts i 2-3 minuter. Lite mer vuxensmak blir det om man pressar vitlök över mot slutet av stektiden. Salta och peppra. Pressa limejuice över grönsakerna.

Lägg upp fisken och toppa med lite fin olivolja, salt och peppar samt limeklyfta. Servera med  fullkornsris och en sallad.

Recept och bild är lånat från ICA’s receptbank.

Kommentera